top of page

Group

Public·63 members

(((LIVESTREAM TV!!!))) România vs Portugalia 30 august 2023


Portugalia U21: Soares - Malheiro, Penetra, T. Araujo, Lelo - Costa - F. Conceicao, A. Sousa, D. Silva, Neto - H. Araujo; Rezerve: Tabuaco - Esteves, Amaro, Tavares, Dantas, V. Sousa, Costa, Almeida, Vitor Oliveira, F. Silva, Fabio Vieira; Antrenor: Rui Jorge Calificată din postura de țară gazdă la Campionatul European Under 21 din acest an, reprezentativa Under 21 a României întâlnește vineri, LIVE de la ora 19:00 pe PRO ARENA și VOYO, naționala similară a Portugaliei într-un meci amical care se dispută pe Stadionul Steaua.


Sursa foto: A Voz de Trás-os-MontesPrimul deceniu al acestui secol a fost marcat de un puternic val de emigrare a românilor în Portugalia, precum și din alte țări din Europa de Est. Venind din țări mult mai sărace, aceștia căutau condiții de viață și locuri de muncă mai bune. Între 2000 și 2010, 37. 000 de români au ajuns în Portugalia. De atunci, a avut loc un abandon treptat al țării, iar în 2021, în Portugalia erau deja cu 8.


619 USD, date preliminare 2022 – portughezii au un PIB/capita de 24. 910 USD, date preliminare 2022 (1. 6 x românii). Și atunci cum de ajungem la egalitate cu ei? Aici intervine costul vieții sau paritatea puterii de cumpărare. O să mă certe ceilalți economiști pentru simplificare, dar e ca și cum am spune că 1.


000 de români mai puțini decât în 2010. Economistul Zsolt Darvas, de la think tank-ul Bruegel, notează că „de la începutul anilor 2000, România a devenit o economie convergentă, condusă de reformele orientate spre piață, și a beneficiat de investiții străine directe și de modernizare tehnologică”. Investițiile au crescut, la prețuri constante, cu 101% din 2000 (în Portugalia s-a înregistrat o scădere de 13%). De asemenea, au existat investiții mai mari în sectorul industrial, care reprezintă 22% din economia românească (17% în Portugalia).


România vs. Portugalia


Portugalia U21 0-2. Elevii lui Săndoi, învinși fără drept de


Prin urmare, în România s-a înregistrat o creștere de 579% a valorii exporturilor (indicele valorii exporturilor) din 2000 până în prezent, în timp ce în Portugalia această creștere a fost de 153%. Marja de profit a întreprinderilor reprezintă acum 53% din VAB (37% în Portugalia), iar salariul mediu, ajustat la inflație și la paritatea puterii de cumpărare, a crescut cu 62% din 2008 (doar 5% în Portugalia). „Lipsa unor evoluții majore nesustenabile (cum ar fi creșterile foarte rapide ale prețurilor locuințelor, datoria publică ridicată și datoria externă ridicată, ca în multe țări din sudul Europei) a contribuit la stabilitatea macroeconomică, care a ajutat la creștere”, a concluzionat Darvas. Datoria publică a României, ca procent din PIB, nu a depășit niciodată 50%, arată publicația portugheză.


Este ultima acţiune pe care o avem înaintea turneului final, sau mai bine zis, a perioadei de pregătire pe care o vom avea înaintea turneului final. Mă bucur că aproape toţi jucătorii noştri au avut evoluţii bune la echipele de club înainte de această acţiune, parcă au avut un apetit ofensiv ieşit din comun. Sunt convins că vor fi două teste dificile, pentru că sunt doi adversari de calibru, cu jucători care evoluează în campionate puternice. Sper să ne ridicăm cel puţin la nivelul adversarului pe care îi vom întâlni şi îmi doresc să demonstrăm că avem un spirit de echipă că suntem o echipă disciplinată, că putem să punem probleme oricui şi că putem obţine două rezultate pozitive. Sunt două echipe foarte puternice şi au demonstrat asta şi în campania de calificare. Portugalia a avut 9 victorii, iar Germania a avut o singură înfrângere şi nouă victorii.


Min. 46: Start în repriza secundă! PAUZĂ Min. 36: GOOOL Portugalia! Neto pleacă din propria jumătate și nu se mai oprește decât în poartă. Min. 31: Ocazie importantă pentru Portugalia! Araujo s-a aflat la capătul unui contraatac în viteză al oaspeților, însă a trimis puțin pe lângă poartă din 17 metri. Min. 24: GOOOL Portugalia U21! După un atac purtat în flancul stâng, mingea ajunge în interiorul careului, la Sousa, care îl „execută” pe Popa cu un șut la colțul lung, din marginea careului. Min. 22: Ocazie uriașă pentru Portugalia! Sousa avansează pe partea stângă, pasează până la Neto, care centrează în fața porțiii, de unde Conceicao trimite în plasa laterală. Min. 12: Ocazie pentru Portugalia! Neto avansează în flancul stâng, apoi centrează periculos în fața porții, însă defensiva noastră respinge balonul.


PIB-ul actual pe cap de locuitor nu este neapărat sinonim cu calitatea vieții atunci când comparăm două țări care au generat niveluri foarte diferite de bogăție (PIB pe cap de locuitor) în ultimele decenii (Portugalia mult peste România), mai arată publicația. Aceasta este diferența dintre flux (PIB pe cap de locuitor) și stoc (bogăția acumulată). „Dar acești indicatori ne dau un semn clar de îngrijorare: cu toate slăbiciunile recunoscute, aceasta a reușit să ne ajungă din urmă, în timp ce noi am ratat ocazia de a converge mai mult cu Uniunea Europeană.


România vs Portugalia ponturi și pronosticuri 08.04.2023


Va fi o chestiune de timp până când această creștere românească se va manifesta pozitiv și în alți indicatori, depășind Portugalia”, arată publicația portugheză. Economist român:„România vs. Ungaria vs. Portugalia la capitolul PIB/capita la paritatea puterii de cumpărare (Purchasing Power Parity sau PPP).


România U21 - Portugalia U21 0-2! Lecție de fotbal predată de oaspeți tricolorilor mici | Sport. roRomânia U21 - Portugalia U21 0-2 FINAL Min. 88: Ocazie pentru Portugalia! După o fază încâlcită în care defensiva naționalei României n-a reușit să scoată balonul din careul de 16 metri, mingea a ajuns la Fabio Vieira, care a șutat în forță, însă Popa a intervenit din nou salvator. Min. 67: Ocazie pentru Portugalia! Popa are o intervenție foartă bună în fața lui Silva și păstrează tabela nemodificată. Min. 50: Ocazie pentru România! Petrila este angajat în adâncime, avansează în careu, driblează un adversar, apoi șutează în forță, însă mingea este deviatî în corner de către un adversar.


FOTO Economia României a ajuns din urmă economia Portugaliei – publicație portughezăÎn 2022, atât România, cât și Portugalia au un Produs Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor de 77% din media Uniunii Europene. Această creștere este cu atât mai impresionantă cu cât, în urmă cu puțin peste două decenii, România era o țară destul de săracă în contextul european, iar PIB-ul său pe cap de locuitor, la paritatea puterii de cumpărare, reprezenta aproximativ o treime din PIB-ul portughez pe cap de locuitor (27% din media UE față de 85% în Portugalia). În 2022, ambele țări aveau un PIB pe cap de locuitor care corespundea la 77% din media UE, scrie publicația portugheză A Voz de Trás-os-Montes.


Elevii lui Emil Săndoi vor mai juca o partidă de pregătire și marțea viitoare, cu Germania Under 21 la Sibiu, tot de la ora 19:00, meci de asemenea transmis în direct de PRO ARENA și VOYO. Emil Săndoi, care este selecţionerul echipei naţionale Under 21 a României de anul trecut (după mandatul 2006-2013), a declarat că speră ca formaţia sa să se ridice la nivelul Portugaliei şi Germaniei, finalistele Campionatului European de tineret din 2021, în cele două partide amicale pe care le va disputa vineri şi marţi. Ce a declarat selecționerul Emil Săndoi înaintea meciurilor cu finalistele de la ultimul Euro, Portugalia și Germania "Suntem în faţa a două teste mai mult decât interesante, pentru că întâlnim două echipe foarte bune.


Fotbal: Naţionala de tineret a României va juca meciuri


România U21, strivită de Portugalia U21: Rezumatul unui


Început cu speranțe! România - Portugalia, azi la ora 17:00


Conform acestui indicator, România a ajuns din urmă Portugalia, adică PIB-ul produs de un român este comparabil cu cel produs de un portughez. Asta după ce ajustăm pentru costul diferit al traiului între cele două țări, adică aducem lucrurile la un numitor comun = paritatea puterii de cumpărare. Dacă am privi strict în USD, am fi zis: – românii au un PIB/capita de 15.


Romania vs Portugal rezultate live, H2H și echipe de start


România U21 - Portugalia U21 0-2. ”Tricolorii” lui Emil


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page